DALGIÇ POMPA

Kullanacağınız pompa, kuyunun derinliği ile bağlantılıdır. Her pompanın maksimum daldırma derinliği birbirinden farklıdır.

  • Kazma kuyusu :Kazma kuyusu : Elinizle kazarak açtığınız yada küçük çaplı bir kuyu varsa 6 metre derinliğe kadar olan kuyularda Santrifuj Pompa kullanabilirsiniz. Santrifüj pompalar, sulama alanlarında kullanılan tek ve çift kademeli olarak üretilen mekanik pompalardır. Özellikle tarla alanlarında sıklıkla ihtiyaç duyulan bu pompalar verdiği fazla su debileri sayesinde de hidrofor görevinde de kullanılmaktadır.
  • Orta Ölçekli Kuyu : 6-10 metre arası olan kuyularda ise Jet Pompa kullanabilirsiniz. Tarla ve bahçe sulamada da kullanılırlar diğer pompalara göre avantajı 9 metreye kadar emiş yapabilen derinden emişli pompalardır. Santrifüj pompalara göre daha basınçlı su veren verdikleri için daha çok hidrofor olarak da kullanılır.
  • Derin Kuyu : 10 metreden daha derin kuyularda ise kuyu çapına bağlı olarak Keson Kuyu Pompaları yada Derin Kuyu Dalgıç Pompalarından tercih yapılabilir.

Derin Kuyu Dalgıç Pompası Nedir?
Derin kuyular, daha çok sondaj ile açılan dar ve derindir. Derin kuyu dalgıç pompa, kuyu içerisine gönderilen dalgıç pompalardır. Bu pompalar kuyu içerisinde ki suyun çıkarılmasını sağlar. Kuyu dışarısına çıkarılan sular bu sayede çeşitli amaçlarla kullanılabilir.

Peki Derin Kuyu Dalgıç Pompasını Neye Göre Seçiyoruz?
-Kuyu pompası seçimi bittiyse ikinci adım suyun kaç metre yüksekliğe basılacağı. Örneğin bir tarlanın sulama sistemi için kuyudan su temin edeceksiniz. 5 metre derinliğe pompanızı daldırdınız.Pompanın basma yüksekliği 5 metre olduğunda anca kuyunun çıkış kısmına kadar su basacaktır. Tarladaki sulanmak istenen alanda ölçülerek 10 metre ise 5+10 metre şeklinde bir hesaplama yapılmalı. Eğer tarlada eğim varsa basma kaybıda ayrıca hesaplanmalı
-Genelde sulama sistemleri kurulumu yapılırken kuyu pompası seçimi için sistemin saatte kaç ton su ihtiyacı olduğu hesaplanır. Sıvı debisi, saatte kaç ton su ihtiyacı olduğu ile ilgilidir.
-Ülkemizde 220 volt monofaze yani ev elektriğiyle birlikte 380 volt trifaze yani sanayi elektriği de kullanılır. Pompanın çalışması için kullanılacak elektrik bilinmeli bu doğrultuda kuyu pompası seçimi yapılmalı.

AKKAYA
MÜHENDİSLİK

Hidrafor sistemleri, kumanda kontrol panoları, otomasyon sistemleri ve yangın sistemleri

ÇALIŞMA SAATLERİ:

Pzt - Cmt 08:00 - 18:00

Pazar: Kapalı

İLETİŞİM

Hançerli Mah. 100.Yıl Bulvarı Ali Tüfekçi Apt. 27/B 21

0552 248 25 09

info@akkayamuhendislik.net

© 2022 akkaya mühendislik Tüm hakları saklıdır. BURAK ALP MIRIK Tarafından tasarlanmıştır.